Aljas trükkel fosztottak ki egy idős férfit Balatonfüreden

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az idős sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egyedül volt otthon balatonfüredi ingatlanjában, amikor hárman, a résnyire nyitott kapun át bementek hozzá és olcsó, ereszcsatorna javítási munkavégzésre ajánlkoztak.

A két férfi az alig egy órás tevékenykedésük alatt egy pár méteres szakaszt kicserélt - mint később kiderült szakszerűtlenül - addig társuk az autóban várakozott. „Az elvégzett munkáért” háromszázezer forintot meghaladó összeget kértek, amelyért a 76 éves férfi a garázsból a földszinti szobába indult. Az idős ember felszólította a hozzá munkadíjért bemenő idegent, hogy maradjon ott, várja meg míg visszaér, azonban az követte őt a szobáig. A helyiségben a sértett a pénzkazettából kivette az egymillió forintot tartalmazó tasakot, melyből a munkabér összegét akarta fizetni, ám az alkalmi munkavállaló kikapta azt a kezéből, és társával együtt az utcára futottak, ahol teherautóban a harmadik személy már várta őket.

Az idős személy ügyében a balatonfüredi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során látókörükbe került egy hat fős, férfiakból álló társaság. Ellenük 2023. május 9-én tett bejelentést egy helyi lakos, aki egy tetőjavítási munka kapcsán került pénzügyi vitába a férfiakkal. A rendőrök intézkedés alá vonták a 23, 37 és 44 éves személyeket, akiket elfogtak és a helyi rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a három férfit - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ellenük kifosztás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !