Bravúros rablásfelderítés Újszászon

A szolnoki rendőrök a bűncselekmény bejelentésétől számított öt órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt. A gyanúsított tartozásra hivatkozva bántalmazott egy számára ismeretlen férfit az újszászi vasútállomáson.

A rendőrség közleménye szerint egy 31 éves szolnoki lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. május 17-én 18 órát követően az újszászi vasútállomáson területén pénzt kért egy tápiógyörgyei férfitől, aki megtagadta a kérést. A gyanúsított emiatt veréssel fenyegette a sértettet, majd ököllel a vállán megütötte. A bántalmazott ennek hatására 500 forintot adott át  az agresszív jogsértőnek, de kevesellte a pénzt, ezért arcon csapta a sértettet. Időközben odaérkezett a tápiógyörgyei férfi sógora aki, hogy mentse rokonát további 5000 forintot adott át a vélt tartozás fejében a fenyegetőző bűnelkövetőnek. A bűncselekményt az időközben megérkező vonat szakította meg, amire a sértett felszállt és otthonából tette meg feljelentését. 

A szolnoki nyomozók rendelkezésére igen kevés információ állt az ismeretlen elkövetőről, azonban bravúros felderítéssel, a bejelentéstől számított öt órán belül azonosították a 31 éves jászladányi férfit, aki hamarosan a rendőrségi kihallgatóban vallott cselekményéről.

A terheltet rablás bűntett elkövetésével gyanúsítják az egyenruhások. Kihallgatásakor tagadta a bántalmazást. Továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy tartozott neki az általa egyébként nem ismert férfi.  A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !