Beteg szomszédját rabolta ki egy férfi

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy Ceglédhez közeli településen idős és beteg szomszédját rabolta ki.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett egy telken, de külön épületekben lakott. Az elkövető így ismerte a hatvanas évei vége felé járó sértettet és tudta róla, hogy járókerettel közlekedik. A férfi azt is tudta, hogy a sértett éjszaka kabátjában alszik, amelynek zsebében tartja nyugdíját.

A vádlott éjszaka először kikapcsolta az áramot a sértett lakrészében, majd bement. Ezután a zajra felriadó, de még ágyában fekvő sértett fejére húzta a takarót, hogy ne ismerje meg. Az áldozat próbált védekezni, de az elkövető a takarót rászorította a fejére, miközben benyúlt a kabátja zsebébe és onnan kivett százezer forintot. A pénzzel a támadó kimenekült a szobából, majd előbb saját lakásában, később az udvaron található szárítógépben rejtette azt el.

A nyomozás során a pénzt a szárítógépben megtalálták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. (Fotó: Magyarország Ügyészsége) 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !