Azzal a hamis ígérettel csalt ki több mint 1 millió forintot, hogy pszichiátriai beteg fiát bejuttatja egy bentlakásos rehabilitációs intézetbe

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli nővel szemben. Az elkövető ismerősétől egy hét leforgása alatt azzal a hamis ígérettel csalt ki több mint 1 millió forintot, hogy pszichiátriai beteg fiát bejuttatja egy bentlakásos rehabilitációs intézetbe.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő 2021 júliusában azzal hitegette nőismerősét, hogy a nagykorú, pszichiátriai beteg fiának egy bentlakásos rehabilitációs intézetben mielőbbi elhelyezést intéz. A vádlott arra hivatkozással, hogy ennek érdekében egy pszichiátert és a kollégáját a magánrendelésükön lefizet, több részletben különböző összegeket csalt  ki a sértettől. A csaló nő a pénzeket azzal a hamis ígérettel vette át a becsapott asszonytól, hogy majd a magánrendelésen átadja az egyik orvosnak. A vádlott valóban meg is jelent az említett szakorvos rendelőjében, de ott csak időpontot egyeztetett és a kicsalt összegeket megtartotta magának.

A vádlott egy hét múlva rávette a sértettet arra is, hogy személyi kölcsönt vegyen fel annak érdekében, hogy az intézménybe való felvételről döntő személyt lefizesse és a sértett fia az otthonba biztosan felvételt nyerjen. A vádlott ezt a kölcsönből finanszírozott összeget is megtartotta. Ezután további ügyintézés hamis ürügyével még újabb összeget vett át a csaló, aki ezzel együtt egy hét leforgása alatt több, mint 1,1 millió forinthoz jutott. A sértett a nyomozás során kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a nőt folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság kötelezze a sértett kárának megtérítésére. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !