Benzinnel gyújtotta fel haragosa házát egy szabolcsi féfi, az épületben három felnőtt tartózkodott

15 év fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség annak a férfinak, aki egy veszekedés után benzines palackot dobott a haragosa házára úgy, hogy az épületben három felnőtt tartózkodott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a többszörösen büntetett előéletű 30 éves férfi a nyírségi település egyik kocsmája előtt összeverekedett haragosával és annak testvérével. A következő éjszaka a férfi felkereste a haragosa házát.  Ott az otthonról magával vitt benzines üvegpalackot – melynek a végébe egy papírdarabot dugott – meggyújtotta, és a ház falához dobta, a tetőhöz közeli részen. Szerencsére az üvegpalack nem esett be a nyitott ablakon a szobába, hanem széttört a falon, meggyújtva így a stablondeszkát és egy elektromos dobozt. Jutott a benzinből a szomszéd ingatlan udvarán álló trambulinra is, amely szintén meggyulladt.

Az elkövető tisztában volt azzal, hogy a házban többen is tartózkodnak, noha a haragosa éppen nem volt otthon. Az egyik lakó észlelte a tüzet, felébredt és felkeltette az idős szüleit is azzal, hogy meneküljenek ki a házból. A szülők azonban attól tartottak, hogy megtámadják őket az utcán, ezért még 15-20 percig nem mertek kimenni az udvarra. Előbb inkább telefonon kértek segítséget hozzátartozóiktól, majd amikor azok megérkeztek, a tüzet is eloltották.

A gyújtogatásban senki nem szenvedett sérülést, azonban az elkövető szándéka az ügyészség szerint arra irányult, hogy több ember életét is kioltsa, ráadásul a tűzhalál jelentős szenvedést okozott volna a sértetteknek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a letartóztatásban lévő férfit, és azt indítványozta a vádiratban, hogy amennyiben beismerő vallomást tenne és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítéli.

Az ügyben a Nyíregyházi Törvényszék  fog dönteni. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !