ATM-nél rabolt ki egy turistát egy budapesti férfi, a 200 ezer forint zsákmányból 20 ezer forintot visszaadott áldozatának, majd távozott

Az erzsébetvárosi rendőrök ismét egy külföldi turistát megkárosító férfit fogtak el.

Rablásról érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. május 4-én 23 óra után. A VII. kerületi Klauzál téren egy turista az ATM-hez lépett, majd a pénzfelvétel indítása után egy férfi fellökte, és több alkalommal megütötte. A dulakodást követően az elkövető fogta az automata által kiadott 200.000 forintot, majd a földön fekvő sértettet késsel fenyegette. A zsákmányból végül 20.000 forintot visszaadott áldozatának, és a helyszínről távozott. A megtámadott férfinek könnyű sérülései keletkeztek.

Az erzsébetvárosi rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Pétert. Kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen eset, amikor a 27 éves férfi vagyon elleni bűncselekményt követett el. A gyanú szerint 2023. május 7-én Budapest VII. kerületében, egy Holló utcai padon ülő ittas férfi ruházatát átkutatta, majd irattartóját személyes okmányaival ellopta.

A nyomozók B. Péterrel szemben elfogatóparancsot adtak ki, majd 2023. május 15-én elfogták és előállították. Rablás bűntett, valamint kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !