„Adjál cigit, mert megöllek!” - Egy sörözőben, 11 és 2 éves gyermekei jelenlétében akart megkéselni egy kiskorú fiút a borsodi férfi

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt azzal a 33 éves férfival szemben, aki a sörözőbe magával vitte a 11 és 2 éves fiúgyermekeit, ittas állapotba kerülve pedig egy kiskorú fiútól követelt cigarettát, aki ezt megtagadta, mire egy késsel a combja irányába szúrt.   

A vádirat szerint a vádlott Arló községben bement egy sörözőbe, ahová magával vitte a 11 éves és a 2 éves fiúgyermekeit is.

A vádlott alkoholt fogyasztott, amelynek következtében leittasodott. Cigarettára volt szüksége, és a vendéglátóegységben tartózkodó tizennegyedik életévét betöltött kiskorú fiút felszólította, hogy adjon neki. A kiskorú sértett közölte, hogy nincs nála cigaretta, és hogy állítását bizonyítsa, a zsebeit is kifordította.

A vádlott ezzel nem elégedett meg, cigarettát keresve, áttapogatta a sértett felső ruházatát, majd hozzá közel hajolva azt a fenyegető kijelentést tette, hogy „adjál cigit, mert megöllek!”

Ezt követően a vádlott elővett egy több mint 8 cm pengehosszúságú bicskát, és közölte a sértettel, hogy most megszúrja, majd a bal combja irányába szúró mozdulatot tett. A fiú ösztönösen védekezve, jobb kezével elhárította a szúrást, a kés pengéje viszont a hüvelykujján 1 cm-es sérülést okozott. Ezután a sértett elmenekült a helyszínről és rendőri segítséget kért. A bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A vádlott cselekményét észlelte és megértette a felügyeletére bízott 11 éves gyermeke, ezzel a vádlott az erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványozta eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !