Keresés ebben a blogban

Vallási emlékhelyeket rongált meg egy 42 éves jármi férfi

Máriapócs külterületén elhelyezett feszületeket gyújtott meg a gyanúsított - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. F. 42 éves jármi lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt négy hónapban több alkalommal, legutóbb 2023. április 8-án vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs külterületén. A férfi gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is. Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra. A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak. A nyírbátori rendőrök nagy erőkkel keresték az ismeretlen elkövetőt, akit széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen beazonosítottak, és a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársainak közreműködésével 2023. április 8-án jármi otthonában elfogtak.

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !