Vádat emeltek a kisvárdai várat felgyújtó férfi ellen

A Kisvárdai Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 25 éves férfi ellen, aki tavaly nyáron felgyújtotta a felújítás alatt álló, műemléknek minősülő kisvárdai várat - tájékoztatta az MTI-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a vádlott tavaly július közepén a vár tornyában olajos-benzines folyadékot locsolt szét, amit később meggyújtott. A tüzet hígító szétlocsolásával is fokozta. Ezután az épület pincéjébe ment, ahol további hat különálló helyiségben is tüzet gyújtott, majd távozott a helyszínről.

A tűz miatt az épület tulajdonosának, a magyar államnak 20 millió, a felújítást végző fővállalkozónak 12 millió, míg a gépészeti munkákat végző alvállalkozónak csaknem 35 millió forint kára keletkezett - írták.

A rendőrség másnap elfogta a gyújtogatót, aki jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotú volt, ezért nagymértékben korlátozva volt a cselekménye következményének felismerésében - olvasható a közleményben. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !