Keresés ebben a blogban

Szembeszállt a rablóval egy 80 éves mátraverebélyi asszony

Szembeszállt támadójával egy 80 éves mátraverebélyi asszony. Bár a rablótól a fegyvert nem sikerült elvennie, a támadó kereket oldott. A rendőrök néhány órával később elfogták a símaszkos férfit - olvasható a Zsaru Magazinban.

Egy mátraverebélyi lakos tett bejelentést a rendőrségre, miszerint idős szomszédja átszaladt hozzá, és elmondta, hogy betört hozzá egy símaszkos férfi.

A rendőrök kimentek a helyszínre, ahol meghallgatták az idős nőt. A sértett elmondta, hogy éjszaka pattogásra riadt fel, és a hangról azt hitte, hogy a konyhából, a kandallóból jön. Kiment a konyhába, és ahogy kinézett az ablakon, észrevette, hogy a veranda ajtaja nyitva van, majd egy maszkos férfival találta szemben magát. A rabló fegyvert tartott a kezében, amit az idős asszonyra fogott, és pénzt követelt tőle. A sértett nem ijedt meg, és el akarta venni a puskát a támadótól, megfogta a fegyver csövét, hogy kihúzza a kezéből. Azonban a férfi erősen szorította, nem engedte, így a sértett a földre esett. Az asszony ekkor kezdett segítségért kiabálni, mire a rabló azt mondta neki, ha tovább kiabál, lelövi, azonban ha csendben marad, akkor nem fogja bántani.

"Az asszony elmondása szerint ismerős volt a férfi hangja, ezért nekiszegezte a kérdést: „Te vagy az, Jani?” A férfi azonban „nem”-mel felelt" – mesélte Nágel Tamás százados, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fővizsgálója. Az idős asszony felállt a földről, és segítségért kiabálva a szomszédba szaladt, a rabló pedig jobbnak látta, ha inkább menekülőre fogja. Az idős nő a szomszédoknak azt is megemlítette, hogy úgy vélte, a támadó a szomszédban lakó „Jánoska” volt. Ekkor vették észre a szülők, hogy János fiuk nincs otthon. A férfi nem sokkal később hazatért, majd bement a szobába, és átöltözött.

A rendőrök nyomkövető kutyákkal érkeztek a sértett házához. Az eb szagot fogott, és elindult a rabló nyomába. Követte az elkövető útvonalát egyenesen a szomszéd házáig. K. János (29) a rendőrök kérdésére elismerte, hogy ő akarta kirabolni az asszonyt. A nyomozók a garázsban megtalálták a szerszámot, amivel levágta az ajtóról a láncot. A kutatás során előkerültek a bűncselekmény elkövetésekor használt ruhái és a maszk is. A fiatalember azonban tagadta, hogy le akarta lőni az asszonyt, állítása szerint egy játék fegyver volt csak nála, amit eldobott.

A „játék fegyvert” a rendőrök hiába keresték, nem találták meg. Két nappal később egy nő telefonált a rendőrségre, hogy valaki feltehetőleg használta a légpuskáját, ameddig nem volt otthon, mert nem úgy találta a helyén, ahogy otthagyta, ráadásul egy rész le is tört belőle. Kiderült, hogy a nő K. Jánost kérte meg arra, hogy vigyázzon a házra, és etesse az állatokat, amíg haza nem tér. Így egyértelmű volt, hogy ezt a fegyvert használta a fiatalember a bűncselekmény elkövetésekor.

K. Jánost előállították a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra. Fegyveresen, bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérletével gyanúsították meg. A bíróság március 19-én elrendelte letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !