Rendszeresen „shoppingolt” a kecskeméti férfi, de nem fizetett

A Kecskeméti Rendőrkapitányság kezdeményezi egy 38 éves férfi letartóztatását, aki a város különböző áruházaiból ruhaneműt, telefont tulajdonított el - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Április 5-én az egyik kecskeméti nagyáruház biztonsági őre telefonon tájékoztatta a rendőrséget arról, hogy egy férfi két mobiltelefont eltulajdonított. A tolvaj a készülékeket bevitt a próbafülkébe, és lefeszegette róluk az áruvédelmi dobozt. A 38 éves kecskeméti lakost még a bolt területén feltartóztatták, és a ruházatából elő is kerültek a kifizetetlen tárgyak.

Kiderült, hogy egy hónap alatt ez már a negyedik ilyen bűncselekménye volt a tetten ért férfinek. Az előző három alkalommal több ruhaneműt és szintén telefonokat vitt magával. Minden esetben hasonlóképpen járt el: eltávolította az áruvédelmi eszközt, így a biztonsági őrök csak utólag vették észre a lopást. A kamerafelvételek alapján azonban az utolsó alkalommal már felismerték, és könnyedén lebuktatták.

A nyomozók azzal is gyanúsítják a bűnelkövetőt, hogy egy belvárosi sportboltból néhány nappal ezelőtt eltulajdonított egy szabadidőruhát 36.000 forint értékben.

A férfit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a lopások miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az ügy vizsgálata során  feltérképezik, hogy a gyanúsított felelős lehet-e további bolti lopásokért. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !