Keresés ebben a blogban

Rendőrök elől menekültek az embercsempészek az M7-es autópályán

A rendőri jelzésre nem álltak meg és menekülni akartak, de defekt miatt megállni kényszerültek az M7-es autópályán azok az embercsempészek és utasaik, akiket a zalai rendőrök fogtak el - közölte a police.hu oldalon csütörtökön a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A zalai rendőrök az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a sormási pihenőhelynél akartak ellenőrizni kedden egy bolgár felségjelzésű személyautót. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott és megpróbált elmenekülni, de a jármű egyik gumiabroncsa defektet kapott, a megállásra kényszerült autóban utazók közül ezután többen elszaladtak.

A rendőrök még a helyszínen és annak közelében öt, magukat Srí Lanka-i állampolgárnak valló illegális migránst fogtak el, majd a szökésben lévő két moldáv állampolgárságú embercsempészt is sikerült felkutatniuk. Az egyenruhások rajtuk kívül az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjében további két moldáv állampolgárt is elfogtak, akik a gyanú szerint egy másik személyautóval, előfutóként biztosították a migránsokat szállító gépkocsi útját.

A rendőrök mind a négy moldáv állampolgárt előállították és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték a letartóztatásukat. Az illegális migránsokat, akik a román-magyar államhatárt korábban engedély nélkül, gyalogosan lépték át, átadták a román hatóságoknak. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !