Keresés ebben a blogban

Nyílpuskával fenyegette a rendőröket egy hevesi férfi

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

A rendelkezésre álló adatok rendőrök jelentek meg a 20 éves hevesi férfi otthonában, aki körözés alatt állt a meg nem fizetett szabálysértési bírságai miatt, emellett ismételt tanúkénti idézésekre sem jelent meg a hatóságok előtt.

A megalapozott gyanú szerint az intézkedés kezdetén a férfi telefonhívást kapott, majd a hívónak olyan kijelentést tett, hogy amennyiben a körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelövi.

A telefonálás közben a férfi bement a házába, eközben az őt az utcafronti ablakon keresztül szemmel tartó rendőrök látták, hogy egy nyílpuskát vett magához. A rendőrök ekkor beültek a szolgálati gépkocsiba, és az ingatlantól mintegy 20 méterre lévő kereszteződésben álltak meg úgy, hogy az udvart szemmel tudják tartani.

Pár perc elteltével a férfi kijött a házból, észlelte a rendőrök jelenlétét, ezért visszament, majd a kezében egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg, amelyet célzásra emelt, azzal pásztázó mozgást végzett, miközben annak távcsövébe nézett, majd amikor az irányzékon keresztül látta a rendőrök szolgálati gépkocsiját és a benne ülő rendőröket, akkor pár másodpercen keresztül a nyílpuskát rájuk irányítva tartotta. A rendőrök mindezt észlelték, ezért a helyszínről gépkocsival elhajtottak.

A gyanúsított magatartásával, a telefonban tett kijelentéseivel, a nyílpuska rendőrökre fogásával és annak célon tartásával olyan fenyegetést jelentett, amely a hivatalos személyeket jogszerű eljárásukban akadályozta, az intézkedést befejezni nem tudták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a büntetett előéletű férfi őrizetét majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !