Németországból hozták haza a kecskeméti rablót

A vármegyei nyomozók befejezték az ügy nyomozását.

Fegyveres rablásról érkezett bejelentés 2022. március 16-án a rendőrségre. Egy arcát eltakaró férfi lépett be az egyik kecskeméti dohányboltba, és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. Ennek eleget tett a sértett és a napi bevételt adta át neki. Távozáskor a rabló még a sértett telefonját, a dohánybolt berendezéséhez tartozó távirányítót és kulcscsomót is magával vitte - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A vármegyei nyomozók a Kecskeméti Városrendészet közreműködésével, a városban található térfigyelő kamerák segítségével beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves Baranya vármegyei férfit, aki ellen 10 elfogatóparancs volt érvényben. A kecskeméti rablás miatt 2022. április 11-én elfogatóparancsot adtak ki, majd nem sokkal később felmerült, hogy a keresett személy külföldre menekült, így európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A körözésnek köszönhetően a KR NNI Célkörözési Osztályának közreműködésével Németországban fogták el a férfit, akit 2022. november 9-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vettek át az INTERPOL munkatársaitól a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók.

A 23 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A vármegyei nyomozók befejezték az ügy nyomozását és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !