Egy éber szomszéd kifogástalan hallásából, gyanakvásából, fellépéséből és jelzéséből indult egy kistarcsai bilincselés

Egy éber szomszéd kifogástalan hallásából, gyanakvásából, fellépéséből és jelzéséből indult egy kistarcsai bilincselés. Egy idegen férfi az első akadálynak számító bejárati ajtón sem jutott túl - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Furcsa, fémes, kopácsoló hangokra lett figyelmes 2023. április 1-jén kora este egy kistarcsai férfi. Nem legyintett, mint egy áprilisi tréfára, inkább jobbnak látta utána nézni a hangok eredetének - kinézett a lépcsőházba. Szomszédja ajtajánál egy vadidegen férfit látott matatni, aki a kíváncsi szomszéd felbukkanásakor egy nyeles valamit dugott a kabátja alá nagy hirtelen. A zavarba jött ismeretlen felé kérdések kezdek záporozni: ki ő? mit keres ott? mit csinál? mit akar? - kivágva magát annyit felelt, az ott lakó tartozik neki, ő pedig a pénzéért jött. A szomszéd azonban inkább ezt hitte viccnek, az ugyanis nem kerülte el a figyelmét, hogy a félig nyitott ajtón egyértelmű feszegetés nyomai látszódtak. A szomszéd telefont ragadott és rendőrt hívott, miközben éppen nála vendégeskedő ismerősével közrefogták a gyanús idegent és addig nem eresztették, amíg az egyenruhások meg nem érkeztek.

A 36 éves férfi, az őt megbilincselő kistarcsai járőröknek már árnyaltabban fogalmazott ottlétével kapcsolatban: nem csinált semmit, csak figyelt – ruhája azonban egészen másról árulkodott: kabátja baltát, csavarhúzókat és munkáskesztyűt rejtett.

A kihallgatásán előadott harmadik verzió tűnt a legőszintébbnek: „be akartam jutni a lakásba, a csavarhúzóval akartam befeszíteni az ajtót.”

A Gödöllői Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !