Lebukott a szakállas nő

Nőnek álcázta magát a páros egyik tagja, bementek idős emberekhez, és így szerezték meg értékeiket. Több lopás után azonban pórul jártak, a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták az öregeket megkárosító szélhámosokat - olvasható a Zsaru Magazinban.

Piacon, üzletben vagy a bankban nézték ki maguknak az időseket, észrevétlenül követni kezdték, majd egy alkalmas pillanatban megszólították őket. A szélhámosok úgy tettek, mintha ismerték volna a sértetteket, és beszélgetésbe elegyedtek velük. Az időseknek azt a mesét adták elő, hogy nagy értékű ingatlant, illetve aranyat örököltek, és szeretnének tanácsot kérni, mihez kezdjenek vele. A páros ezután úgy irányította a beszélgetést, hogy valamilyen ürüggyel bemehessenek a megszólítottak lakásába, akik gyanútlanul be is engedték őket. Ezután, amíg az egyikük elvonta a sértett figyelmét valamivel, a társa összeszedte a lakásban talált értékeket. A nyomozást nehezítette, hogy a megkárosított emberek nem tudtak pontos személyleírást adni róluk, csak annyit, hogy két nő járt náluk. Az egyikük magas, kicsit testesebb volt, és az arcát sállal takarta el, a másik pedig alacsony, vékony testalkatú.

"Az első eset január 23-án történt, ekkor közel 1 millió forint értékben vittek el pénzt, ékszert és egy minisztériumi kitüntetést a sértettől" – mondta el Csonka Kálmán főtörzsőrmester, nyomozó. "Aznap éppen szolgálati autóval járőröztünk a városban, amikor a Vérhalom tér közelében egy nőre lettünk figyelmesek. Furcsán viselkedett, egy Renault Scenichez lépett, de mielőtt beszállt volna, idegesen körülnézett. Meg akartuk állítani, hogy igazoltassuk, de a forgalom miatt szem elől tévesztettük. Az autó adatai alapján akkor R. János (24) került képbe, így amikor később értesültünk a bűncselekményről, felmerült a gyanú, hogy R. János lehetett az egyik tettes, mert már korábban is követett el hasonló bűncselekményeket. Ezután újabb hasonló esetről szereztünk tudomást, ezért létrehoztunk egy csoportot, és bűnügyi portyát indítottunk abban az időszakban, amikor a lopások történtek." - tette hozzá.

"Március 3-án történt még egy eset, ahhoz azonban az elkövetők egy másik autót, egy Renault Twingót használtak, amit nem tudtunk tulajdonoshoz kötni" – folytatta Kiss Zoltán hadnagy, nyomozó. "Három nappal később kiszúrtuk a keresett Renault Scenicet a Széll Kálmán tér közelében. Követtük a benne ülőket egészen a lakóhelyükig, ahol rögtön feltűnt, hogy ott parkol a másik kocsi, a Twingo is. Intézkedtünk az autóban ülő R. Jánossal és K. Erikával szemben. A gépkocsi átvizsgálása során női parókákat és sminkkészletet találtunk. A nyomozás közben fény derült arra, hogy a bűncselekményeket K. Erika és R. János követte el, utóbbi pedig, hogy ne ismerjék fel, nőnek álcázta magát, és az arcát sállal takarta el, hogy elrejtse a szakállát." - magyarázta.

Közel 2 millió forint értékben vittek el értékeket. A rendőrség még vizsgálja, van-e további sértett. Az áldozatok között volt olyan, aki nem tett feljelenést, mert szégyellte, hogy átverték.

K. Erikát és R. Jánost kétrendbeli lopás bűntettével, valamint lopás vétségével gyanúsították meg. A bíróság elrendelte R. János letartóztatását, K. Erika jelenleg bűnügyi felügyelet alatt ál

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !