Lebontotta egy ugyeri család egy lakatlan ház gerendarendszerét és az ahhoz kapcsolódó deszka anyagait

Egy hónap alatt lebontotta egy ugyeri család egy lakatlan ház gerendarendszerét és az ahhoz kapcsolódó deszka anyagait a gyanú szerint. A ceglédi nyomozók tetteseket fogtak, faanyagokat foglaltak le - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Két ceglédi mezőőr szembesült egy elhagyatott tanyánál a nem mindennapi látvánnyal. Egy férfi éppen bontotta egy ablaktalan ingatlan tetőszerkezetét, hárman pedig inaskodtak neki.

Egy átlagos házbontási munkálatnál ez egyáltalán nem meglepő, azonban a mezőörök nemcsak a területükkel voltak tisztába, hanem a településen lévő ingatlanok tulajdonjogi viszonyaival is. Nem volt számukra kérdés, hogy jogsértésbe botlottak. Haladéktalanul rendőri segítséget hívtak, az egységek pedig elfogták és előállították a családtagokat.

A tetten érés okán a kibontott gerendát már nem tudták elvinni, a korábban ellopott födém faanyagokat is megtalálták otthonukban. Ahogyan lefoglalták az elkövetés eszközéül használt baltát, 26 különböző méretű és átmérőjű használt, korhadtnak tűnő tetőgerendát, valamint ugyanennyi deszkát.

A ceglédi nyomozók a 42 éves H. Róbertet, fiát, a 24 éves H. Róbertet, párjukat a 23 éves Sz. Zsanettet és testvérét, Sz. Anettet pár óra múlva a kihallgató helyiségbe faggatták.

Az idősebb férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Úgy vélte, mivel láthatóan a lepusztult tanyával senki nem foglalkozott, elhatározta, hogy darabjaira szedik és elviszik a faanyagot tüzelőnek. Mindnyájan kivették a részüket a munkából, amit lebontottak azt gyorsan hazavitték, többször is kellett fordulniuk. A család többi tagja is beismerő vallomást tett.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ugyeri családdal szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !