Brit férfi támadt söröskorsóval német vendégre egy somogyi kiskocsmában

A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó brit férfival szemben, aki különösebb ok nélkül támadt rá egy német vendégre.

A vádirat lényege szerint a Magyarországon élő brit férfi ismerősével biliárdozott az egyik dél-balatoni falu kiskocsmájában, amikor ott megjelent egy másik ismerőse, egy szintén hazánkban lakó német férfi, akivel korábban konfliktusa nem volt.

A brit férfi az ittassága miatt a német férfi egyik gesztusát provokációnak érezte, ezért a pultnál odalépett hozzá, szidalmazni kezdte, majd egy söröskorsóval fejbe ütötte. Az italozóban tartózkodó magyar vendégek ugyan nem értették a két egymással veszekedő külföldit, de a tettlegességet látva azonnal közéjük álltak, és szétválasztották őket.

A német férfinak a bántalmazás következtében könnyű sérülése keletkezett.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a brit férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !