Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra egy debreceni panzióban

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat egy panziót üzemeltető nő és két férfi ellen, akik rávették és segítették a lányokat a prostitúciós tevékenységben.

A vádirat szerint a nő 2020. augusztusától 2021. márciusáig bérelt egy debreceni ingatlant, amelyet panzióként üzemeltetett. A szálláshely elérhető volt az interneten. a két férfi így került kapcsolatba a nővel. Megállapodtak abban, hogy kiskorú élettársaikkal beköltöznek a panzióba. Mindkét fiatal párnak rövid időn belül elfogyott a pénze, nem tudták fizetni a szoba napi bérleti díját, ezért a két férfi rávette kiskorú élettársát, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson és abból fedezzék a megélhetésüket, így a panzióban történő további lakhatásukat. A két férfi erről megállapodott a nővel is, aki segítséget nyújtott nekik a kiskorú sértettekről történő fotók készítésében, illetve a hirdetések összeállításában és közzétételében.

Az egyik fiatal pár 2020. szeptemberétől kezdődően közel 6 hónapig, míg a másik pár 2020. novemberétől 2020 karácsonyáig lakott a panzióban és ez idő alatt a két kiskorú sértett rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért.

A panzióban 2020. augusztusától 2021. márciusáig még további 3 sértett is ugyanilyen tevékenységet folytatott a nő tudtával.

Az ügyben a nyomozást Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nő ellen 2 rendbeli emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete, kényszermunka bűntette és 3 rendbeli prostitúció elősegítésének bűntette miatt vádat. Az ügyészség a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfiakat emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esetével, és kényszermunka bűntettével vádolja. A főügyészség vádiratban indítványt tett arra, hogy a Debreceni Törvényszék mindhárom vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !