Kiskorú vevője is volt a keceli „kristály” kereskedőnek

A

Kiskőrösi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy keceli férfival szemben, aki megélhetését kristály és crack fantázianevű dizájner drog árusításából biztosította. Kiskorú ismerőse is visszatérő vevője volt.

A vádirat szerint a rendszeres jövedelmet biztosító munkahellyel nem rendelkező keceli férfi közel egy éven keresztül abból élt, hogy visszatérő vevőinek etil-hexedron tartalmú szintetikus drogot árult. A vádlott a 2020-ban még új pszichoaktív anyagnak minősülő – azóta már a kábítószerek kategóriájába sorolt – „kristály” vagy „crack” fantázianevű szert ismeretlen személyektől szerezte be, majd általában a lakásán kisebb adagokba csomagolva továbbértékesítette. Visszatérő vevői napi rendszerességgel jelentek meg a lakásán, ahol alkalmanként több pakett szerhez is hozzájutottak. Volt olyan vevője, akitől közel fél év alatt legalább 1 millió forinthoz jutott a kereskedő. Előfordult azonban, hogy a garázsban kialakított bulihelyiségben vele együtt szórakozó ismerősének két alkalommal is ingyen adott a „crack”-ből.

Visszatérő vevője volt egy 15 éves fiú is, akinek minden esetben a buszpályaudvar mögötti játszótéren az esti órákban adta oda a „kristályt”.

A vádlott ez idő alatt több mint 1,5 millió forint jövedelemre tett szert.

A más ügyben jogerős fegyházbüntetését töltő férfit az ügyészség többrendbeli - részben 18. életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett - új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bűnös úton szerzett jövedelmet is el kell tőle kobozni.

Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !