Késsel akarta behajtani a tartozást a keszthelyi férfi

A Keszthelyi Járásbíróság előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki egy tartozás miatt az adóst, annak édesanyját és élettársát is megütötte.

A vád szerint a keszthelyi vádlott 2022. július 3-án eladott két kerékpárt és egy hangszórót azzal a kikötéssel, hogy azok árát - 18.000 forintot - a sértett néhány nap múlva, a fizetése megérkezése után megadja neki. Mivel a tartozás kiegyenlítésére 2022. július 9-ig sem került sor, a vádlott aznap több alkalommal is felhívta a sértettet, továbbá Messenger üzenetekben veréssel, leszúrással fenyegette. Az ittas állapotban lévő vádlott még aznap egy kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel megjelent a férfi lakásán, aki nem tartózkodott otthon, így az édesanyjával közölte: megöli a fiát, ha nem adja meg a pénzét. A sértett miután hazaért, felhívta a vádlottat, hogy találkozzanak. A férfi ismét megjelent a háznál, s a pénzét követelve arcon ütötte a sértettet, majd kezében a késsel megindult felé. A sértett lefogta a kezét, mire a vádlott eldobta a kést, dulakodni kezdtek. Eközben vádlott újra a késért nyúlt, azonban azt már a sértett édesanyja arrébb dobta, amiért a vádlott őt is arcon ütötte. Ezután a nő segítségére siető házastársával is verekedni kezdett, aminek következtében mindketten elestek, majd a vádlott felállt és elhagyta a helyszínt.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletében és könnyű testi sértés vétségének kísérletében, s halmazati büntetésül 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !