A Fővárosi Törvényszék elutasította a perújítást egy emberölés miatt indult ügyben

A Fővárosi Törvényszék elutasította a perújítást abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádoltak. 

A hajléktalan-italozó életmódot folytató, kábítószert és pszichotróp anyagokat is fogyasztó terheltet azzal vádolták, hogy 2017. december 11-én este erősen ittas állapotban tisztázatlan okból 10-15 percig kitartóan bántalmazta a vele italozó szintén ittas élettársát, aki ennek következtében a helyszínen elhunyt.

A Fővárosi Törvényszék 2020. december 16-án bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat az ellene különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól, amely ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyott, így az jogerőssé vált. Az ügyészség egy, az ügyben felmerült új tanúvallomás miatt azonban perújítási indítványt terjesztett elő, amely alapján a Fővárosi Ítélőtábla 2022. szeptember 19-én elrendelte a perújítási eljárást. 

A távollévő terhelt ügyének perújítása során a Fővárosi Törvényszék kihallgatta az említett tanút, akinek a vallomása a bíróság megítélése szerint kételyeket támasztott és a szavahihetősége is komoly aggályokat vetett fel, az általa előadottakat semmilyen más bizonyíték nem támasztotta alá, ezért a bíróság a vallomást nem tudta akként értékelni, hogy az a jogerős ítélet tényállását és a már értékelt bizonyítékokból levont következtetést megingassa. 

A perújítás elutasításával a korábbi jogerős felmentő ítélet maradt hatályban. 

A végzéssel szembeni jogorvoslati nyilatkozatra az ügyészség 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn, a védő pedig tudomásul vette a döntést, amelyet a vádlott részére a bíróság hirdetményi úton kézbesít. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !