Halálra verte az idős férfit, mert az megpróbált szexuálisan közeledni az élettársa kiskorú lányához

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádol az ügyészség. 

A vádirat szerint a terhelt élettársa egy 77 éves férfinél lakott albérletben, azonban ez utóbbi két személy kapcsolata nem volt felhőtlen, mivel az idős férfi több alkalommal is megpróbált szexuálisan közeledni a nő kiskorú lányához. Erről a vádlott is tudott, az idős férfi viselkedése dühítette, frusztrálta őt. Délelőtt a terhelt elment az idős sértett lakására, ahol a beszélgetésük során a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. A férfi alkoholos befolyásoltsága nőtt és felerősödött benne a sértett – fiatal lányokhoz való vonzódása miatt érzett – megvetése és gyűlölete, ezért bántalmazni kezdte őt. Egy fahasábbal, laptoppal, illetve ököllel is megütötte, továbbá testszerte megrúgta, megtaposta az idős férfit. A bántalmazással ideiglenesen felhagyva, délután magához vette a sértett hitelkártyáját és megpróbált vele egy dohányboltban vásárolni. A kártyát azonban már korábban letiltották, így a vásárlás, valamint egy ezt követő készpénzfelvétel is meghiúsult. A terhelt visszatért az idős sértett lakásába és folytatta a verést, amelynek hangjai a ház folyosóján is hallhatóak voltak. A vádlott időnként kiment a folyosóra és bedörömbölt a szomszédos lakásokba, valamint kiabált, rázta a folyosóajtót. Amikor a ház gondnoka a szomszédok értesítésére felment a sértett lakásához, látta, hogy a férfi a földön fekszik miközben a vádlott rugdossa. A gondnok bezárta a folyosóajtót és felhívta a segélyhívószámot. A terheltet a rendőrség a helyszínen elfogta, az idős férfi életét azonban a kiérkező mentők sem tudták már megmenteni. 

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be a bűnösségét, a vádiratban foglaltakkal kapcsolatban észrevételeket tett, majd a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2023. június 21-én a vádlott kihallgatásával folytatódik. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !