Halálra éheztette a lovát és a tetemmel sem foglalkozott a horti férfi

A Hatvani Járásbíróság kedden tárgyalja annak a férfinek az ügyét, aki az ingatlanának hátsó részén 3 lovat és 1 juhot tartott, melyek gondozását 2020 év végétől elhanyagolta, az állatok mostoha körülmények között éltek - közölte a Magyar Állatvédelem.

A vádirat szerint a vádlott az állatokat olyan építményben tartotta, mely alkalmatlan volt arra, hogy a jószágokat az időjárás viszontagságaitól megvédje. Az építmény erősen bűzlött, az állatok alól hiányzott az alom, a vádlott a helyet nem takarította. Az állatoknak takarmányt és vizet csak alkalomszerűen csekély mennyiségben biztosított, ezért éheztek. A tartásra alkalmatlan körülmények, a takarmány és ivóvíz hiánya miatt a vádlott egyik lova elpusztult. A vádlott a lótetemet az istállóból nem szállíttatta el, azt a helyszínen hagyta.

Az állatokkal szemben alkalmazott bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza. A háziállatok szenvedésének a nyomozók intézkedése vetett véget, a másik két ló csak így menekült meg a biztos haláltól.

Tettéért állatkínzás bűntette miatt emelt ellene vádat a Hatvani Járási Ügyészség.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !