Elsikkasztotta a vízdíjak egy részét egy dél-zalai vízhasználati társaság közös képviselője

A Nagykanizsai Járásbíróság jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki a beszedett vízdíjak árát csak részben fizette be az ívóvíz- és csatornaszolgáltatónak - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék. 

A vádlott egy dél-zalai vízhasználati társaság közös képviselője volt. Feladatát képezte, hogy a társaság tagjaitól az ingatlanaikon elfogyasztott ívóvíz ellenértékét átvételi elismervény ellenében készpénzben beszedje, majd azokat befizesse a szolgáltatónak. A vízdíjakat rendszeresen összegyűjtötte a társaság tagjaitól, azonban a befizetési kötelezettségének csak részben tett eleget, a beszedett összegek egy részét nem fizette be, azt saját céljaira fordította. Így 2012. április 14. és 2020. szeptember 19. között 2.225.712 forint kárt okozott. A vádlottnak 2018 januárjában egy Somogy megyei férfi 100.000 forint készpénzt adott át, hogy az ingatlanát az ívóvízhálózathoz csatlakoztassa, amit szintén nem fizetett be. 

A Nagykanizsai Járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében. Ezért őt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá a bíróság a polgári jogi igényt egyéb törvényes útra utasította.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, a sértetti közrehatást és az időmúlást. 

Az ítéletet mind a vádlott és a védője, valamint az ügyész elfogadta, így az jogerős. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !