Elítélték a pénzmosással vádolt testvérpárt Kecskeméten

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – ítélt el egy testvárpárt, egy 33 és egy 35 éves férfit, akikkel szemben pénzmosás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Az ügy lényege szerint a fiatalabbik férfi - a másodrendű vádlott - 2020 novemberétől 2021. november 10-ig az 52. számú főút egyik parkolójában rendszeresen áron alul vásárolt meg sofőröktől különböző fajtájú mezőgazdasági terményeket, amiket a sofőrök a rájuk bízott szállítmányból jogtalanul vettek el. Az így megszerzett árut az elsőrendű vádlottal együtt felhasználták, illetve alkalmanként értékesítették, miközben tudták, hogy azok bűncselekményből származnak.

Az idősebb testvér a búza, a kukorica, napraforgó kamionokból történő leengedéséhez szükséges zsákokat szerezte be, valamint a beszerzett áruk vásárlási árát segített meghatározni.

A fenti időszakban 175 zsáknyi (összesen: 1.536.692 forint értékű) termény mellett mintegy 1000 liter (összesen 429.000 forint értékű) kamionokból leszívott gázolajat is megszereztek, melyet az idősebb testvér tanyáján tároltak. 

Az idősebb vádlott a testvére elfogását követően, a gázolaj és a termények származását az egyik közös ismerősüktől szerzett - valótlan tartalmú - számlákkal próbálta meg igazolni. 

A testvérpár idősebb tagjának amiatt is felelnie kell, mert egy kecskeméti gyár telephelyéről a késő esti órákban 25 db akkumulátort szerzett egy sofőrtől azért, hogy tovább értékesítse. A rendőrök az áru átrakodása közben tetten érték.

A bíróság az idősebb testvért 2 év - végrehajtásban 5 év próbaidőre felfüggesztett -, míg a fiatalabb testvért 2 év - végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. A vádlottaknak továbbá személyenként 1.720.000 forint pénzbüntetést is ki kell fizetniük.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !