Egyik lefogta, míg a másik ököllel ütötte - Egy külföldi férfit raboltak ki Szolnokon

A szolnoki rendőrök rablás miatt vettek őrizetbe két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint bántalmaztak egy külföldi sértettet, majd eltulajdonították értékeit - közölte a rendőrség.

A Szolnoki Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés egy magyarul kommunikálni nem tudó, vérző fejű férfiről. A helyszínre érkező rendőrök tolmács segítségével hallgatták meg a külföldi sértettet, aki elmondta, hogy Szolnokon együtt italozott számára két idegen férfival, majd a vendéglátóhelyről elindulva az egyik alkalmi cimbora lefogta, míg a másik – minden előzmény nélkül – ököllel többször megütötte. A bántalmazó kivette a sértett kabátja zsebéből a mobiltelefonját és pénztárcáját, melyben többszáz euro készpénz volt.  

A szolnoki egyenruhások helyzetfelismerésének köszönhetőn hamar látókörükbe került egy, a bejelentést megelőzően a helyszín közelében igazoltatott férfi. A rendőrök a 23 éves tiszabői lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, majd rövid időn belül társát, egy 36 éves szolnoki lakost is. Mindkettőjüket rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a terheltek őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztetést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök a 23 éves támadónál megtalálták és lefoglalták a sértett tárcáját és anyanyelvén írt cetliket, míg társánál a telefonját. Megállapítást nyert az is, hogy a fiatalabb gyanúsított a bűncselekményt követően euro készpénzzel vásárolt egy helyi benzinkúton.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt folytatja az eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !