Egy erzsébetvárosi söröző előtt kínált marihuánát eladásra két román díler

A Fővárosi Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 49 és egy 45 éves román állampolgárságú férfival szemben, akiket egy erzsébetvárosi söröző előtt marihuána értékesítés közben értek tetten a rendőrök.

A vádirat szerint a 45 éves vádlott egy erzsébetvárosi sörözőben ismerkedett össze a későbbi vevőjével, aki megkérdezte tőle, hogy saját fogyasztásra tudna-e marihuánát szerezni. A férfi ezután megkereste a szintén román állampolgárságú - általa is tudottan kábítószer értékesítésével foglalkozó - társát, akinek szentendrei lakásán ezután mintegy 200 gramm marihuánát porcióztak ki. A két férfi az esti órákban gépkocsival visszament az erzsébetvárosi sörözőhöz, és kihívták az ott várakozó vevőjüket.

A söröző előtt a férfiak a gépkocsi csomagtartójában elhelyezett marihuánát megvételre kínálták a vevőnek, de az ügylet nem jött létre, mert ekkor a rendőrök intézkedtek velük szemben. A rendőrök a gépkocsiból a kábítószert, egy digitális mérleget, valamint mintegy 300 ezer forint készpénzt foglaltak le.

A dílerek elfogását követően a rendőrség a szentendrei lakásban is kutatást tartott, ahol további, mintegy 12 kilogramm, csomagokba porciózott marihuánát foglalt le.

A Fővárosi Főügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakat szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, valamint határozott időre utasítsa ki őket Magyarország területéről.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !