Egy 33 éves férfi ukrán menekülteket segítő önkéntest zsebelt ki a Keleti pályaudvaron (videó)

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 33 éves férfival szemben, aki egy ukrán menekülteket segítő önkéntest zsebelt ki a Keleti pályaudvaron.

A vádirat szerint a vádlott a Keleti Pályaudvaron szemelte ki a peronok mellett tartózkodó, ukrán háborús menekülteknek segítő sértettet. A férfi az önkéntes mögé lépett, és észrevétlenül benyúlt annak kabátzsebébe azért, hogy onnan értéket lopjon el. A vádlott a kabát zsebében egy bankkártyát talált, amit elvett, majd megpróbálta elhagyni a helyszínt. A lopást a sértett azonnal észlelte és az elkövető után futott, aki ezért a megszerzett bankkártyát eldobta, majd a kijárat felé próbált menekülni, a közelben tartózkodó rendőrök azonban elfogták. 

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 33 éves férfit, mint többszörös és különös visszaesőt, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A férfi jelenleg más ügyben korábban kiszabott, jogerős szabadságvesztés büntetést tölt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !