Csak a szerencsén múlt, hogy nem okoztak tragédiát a székesfehérvári tinédzserek

A rendőrök egy napon belül elfogták azt a két fiatalt, akik Székesfehérvár külterületén betonelemeket pakoltak a sínekre - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Székesfehérvár és Szombathely közötti vasútvonalon közlekedő személyszállító vonat mozdonyvezetője arra lett figyelmes, hogy Székesfehérvár külterületén ismeretlen személyek a vasúti pálya síneire a vasúti földkábelek takarására szolgáló betonelemeket helyeztek el. Miután a betondarabokat a vonat vezetője féktávolságon belül észlelte, így azok közül több elemen is áthaladt a szerelvénnyel, többet összetörve közülük. A szerencsének köszönhetően baleset nem történt, a mozdonyvezető pedig azonnal jelezte a történteket munkatársainak, ők pedig rögtön értesítették a hatóságot.

A vasúttársaság alkalmazottaitól kapott információk és a kiterjedt adatgyűjtés eredményeként a rendőrök egy napon belül azonosították és elfogták azt a 14 éves székesfehérvári fiút és ugyancsak tizenéves társát, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

A két fiatal ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !