Börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy nőt, aki betört egy újbudai dohányboltba és ellopott 36 ezer forintot és 12 doboz cigarettát

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2 rendbeli lopás bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy nőt. A bíróság továbbá közel 60 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottal szemben.

Az ítélet szerint a terhelt 2022. július 24-én éjjel betört egy újbudai dohányboltba, ahonnan 36 ezer forintot és 12 doboz cigarettát vitt el. A lopással okozott kár közel 60 ezer forint volt, míg a rongálási kár meghaladta a 370 ezer forintot.

Ezen felül a vádlott 2022. augusztus 31-én este egy bevásárlóközpont ruhaüzletében több ruhadarabot bevitt magával a próbafülkébe, ahol az áruvédelmi eszközöket kitépte a termékekből, majd a ruhákat felvéve távozott a helyiségből. A biztonsági őr észlelve a nő tevékenységét utána futott, feltartóztatta őt és visszavette az eltulajdonított értékeket. A lopással okozott kár meghaladta a 200 ezer forintot, amely összeg nem térült meg, mivel az áruvédelmi eszközök kitépésével a ruhák eladhatatlanná váltak.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a terhelt beismerését, súlyosító körülményként vette figyelembe azonban a nő büntetett előéletét, illetve azt, hogy cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !