Az M3-as autópályán szedte áldozatait a kamurendőr

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságával és a Nemzeti Védelmi Szolgálattal együttműködve zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az M3-as autópályán 2022 októberében - Kál térségében - egy civil ruhás férfi, hivatalos rendőri eljárást színlelve, saját személyautójába szerelt fényjelzés használatával félreállított egy szlovák rendszámú járművet. A sofőrnek rendőrként mutatkozott be, valamint egy ál-szolgálati igazolványt is felmutatott, majd közölte, hogy gyorshajtás miatt állította le, azonban a helyszíni bírság kifizetésével eltekint a további intézkedéstől. A járművet vezető férfi ennek eleget tett és átadott a kamurendőrnek 20 ezer Forintot.

Hasonló módszerrel 2023. február 23-án délután egy román rendszámú személyautó sofőrjétől vett el 100 Euró készpénzt egy férfi.

Az eljárásban megállapítást nyert, hogy mindkét bűncselekményt ugyanaz a férfi követte el, így azonosítását követően a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2023. április 4-én hajnalban ostorosi otthonában elfogták F. Tamást és előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra.

A férfi otthonában a kutatáskor a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, és egy megtévesztésre alkalmas, műanyag játékpisztolyt foglaltak le. A garázsban lévő személyautó – amellyel a gyanú szerint a bűncselekményeket követte el a - átvizsgálásakor abban a rendőrök további készpénzt, „Police” feliratú táblát és megkülönböztető fényjelzést találtak, amelyet egy távirányítóval lehetett működésbe hozni. Az eljárási cselekmény közben kiderült, hogy az ingatlan elött parkoló, másik személyautóba szerelt – szintén kék-piros színű – fényjelzést is azzal az irányítóval lehet ki-be kapcsolni.

Az 56 éves férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság és egyben kezdeményezte letartóztatásának indítványozását.

Az eljárás további szakaszában a rendőrség vizsgálja, hogy a gyanúsított további személyek sérelmére követett-e el ilyen módszerrel bűncselekményt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !