A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették egy 40 éves férfit, aki számos alkalmi lopást követett el

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették azt a 40 éves férfit, aki számos alkalmi lopást követett el a vármegyeszékhelyen és ellene elfogatóparancs is érvényben volt - közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A helyi lakos 2023. április 19-én a déli órákban Salgótarján egyik élelmiszerüzletében tartózkodott, amikor felfigyelt a sértett által a bevásárlókocsiban elhelyezett pénztárcára. Amint módja adódott a férfi a tárcát a benne lévő 26.000 forint készpénzzel és bankkártyával magához vette, majd az üzletből távozott.

Megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy a terhelt március 22-én a kora délutáni órákban bement egy helyi zöldséges üzletbe, majd ott a harmonika ajtóval záródó öltözőben elhelyezett táskából kivett egy pénztárcát, amelyben 120.000 forint készpénz, több bankkártya és a sértett személyes iratai voltak elhelyezve. Ezt követően az elkövető az üzletből távozott.

A nyomozás adatai alapján megállapítást nyert, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság a férfi ellen számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytat büntetőeljárást, így vele szemben elfogatóparancsot is kiadtak. A salgótarjáni rendőrök a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve a terheltet elfogták és előállították. A nyomozók a körözött férfit lopás bűncselekmények elkövetése miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !