A Győri Ítélőtábla súlyosította a férfiak büntetését, akik kegyetlenül bántalmazták ismerőseiket

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 16, illetve 14 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla szerdán két férfit, akik 2019-ben életveszélyesen bántalmazták két férfi ismerősüket Dunaújvárosban - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

A döntéssel az ügyészi indítvánnyal egyetértve a táblabíróság az egyik férfi esetében három, a másik férfi esetében pedig két évvel súlyosította az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék határozatát.

A tényállás szerint a két férfi 2019. december 18-án hajnalban ittasan jelent meg az ismerős család dunaújvárosi lakásánál. A sértettek beengedték őket a lakásba, de a beszélgetés vitává, lökdösődéssé fajult.

A lakásból kitolt férfiak azzal fenyegetőztek, hogy később felfegyverkezve mennek vissza és megölik az ott tartózkodókat. A lakók bezárták az ajtót és értesítették a rendőrséget.

A rendőrjárőr a helyszínen megjelent, intézkedés azonban nem történt.

A támadók órákkal később kalapáccsal, sodrófával és vascsővel mentek vissza, berúgták az ajtót és a lakásban dulakodni kezdtek a két sértettel. A bántalmazás az utcán is folytatódott.

A testi erőszakot a két férfi azután fejezte be, miután egy az egyik lakó szólt, hogy értesíti a rendőröket. Az elkövetők elmenekültek.

A bántalmazás következtében mindkét férfi életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, egyikőjük a bal szemére megvakult. (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !