Taxizni akart a mentőautóval egy ittas férfi Bekecsen

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az elkövető ittas állapotban odament az útkereszteződésben parkoló mentőautóhoz, és azt követelte a sofőrtől, hogy őt vigye el valahová. A mentős közölte vele, hogy ez nem taxi szolgálat, erre trágár módon szidalmazta, rázta az ajtót, majd a betegszállító vezetőjét, aki eltolta őt a gépjárműtől, egy üdítős üveggel a combján megdobta.

A vádirat szerint a vádlott ittasan odament Bekecsen egy kereszteződésben parkoló betegszállító járműhöz. Kötekedett a vezető ülésben tartózkodó szolgálati feladatát ellátó sértettel, és azt mondta neki, „mentős, vigyél el engem valahová”. A sértett közölte, hogy sehová nem fogja vinni, mert ez nem taxi szolgálat, és kérte, hogy álljon hátrébb az autótól. A vádlott erre megfogta az ajtót és rázni kezdte, miközben trágár módon szidalmazta a mentőst.

A sértett kiszállt és arrébb tolta a férfit, aki lefeküdt az útra, és azt kiabálta, hogy a sértett őt gyomorszájon vágta, valamint tovább szitkozódott. Ezután felállt, odament a mentőautóhoz, kezében egy üdítős üveget tartott. A sértett az autó és a vádlott közé állt, hogy az üveget nem tudja a mentőhöz dobni, a férfi viszont kikerülte a mentőautót, visszafordult és mintegy 3 méter távolságból az üveget a sértetthez vágta, amely a bal combját találta el.

A mentős értesítette a rendőrséget, erre az elkövető megpróbálta őt fellökni, sikertelenül. A vádlott a kiérkezett rendőrök jelenlétében is tovább szidalmazta a mentőst, bántalmazni akarta, odarohant hozzá, a rendőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni.

A sértett, aki a cselekmény következtében nem szenvedett sérülést, közfeladatot ellátó személy.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !