Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a válófélben lévő felesége életét kioltó férfira

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a feleségét megfojtó férfi ügyében emberölés bűntette megállapítását és a büntetés súlyosítását indítványozta.

Elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el bíróságként a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2021 áprilisában egy szegedi apartmanban találkozott a válófélben lévő házaspár, ahol a nő ismeretlen okból fémcsövekkel támadott férjére. A férfi fizikai erőfölényét kihasználva a csöveket feleségétől elvette és az egyik fémeszközzel a nőt testszerte ütlegelni kezdte, majd miután a sértett a nagyszámú ütés hatására a földre került, a nyakára lépett. A vádlott a sértett csővel történő ütlegelését és döfködését eközben is folytatta. A sértett a a nyakára taposás következtében megfulladt - közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és ezzel azonos tartamú közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a vádlott terhére, emberölés bűntettének megállapítása, a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása és a vádlott feltételes szabadságból történő kizárása, a vádlott enyhítés, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartva az elsőfokú ügyészség fellebbezését, kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság tévesen minősítette enyhébben a vádlott cselekményét, annak helyes minősítése emberölés bűntette, melyre tekintettel indokolt a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás lényeges súlyosítása, továbbá a vádlott feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárása.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !