Kirabolta vendégét a különös visszaeső házigazda

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy különös visszaeső férfival szemben, aki a házibulijába vendégként érkező sértettet lefejelte, ököllel megütötte, majd a mobiltelefonját és a pénzét elvette, végül pedig kilökte a lakásból.

A vádirat szerint a helybéli vádlott 2021 augusztusában kecskeméti albérletében házibulit tartott. Ide a hajnali órákban érkezett vendégként a román állampolgár sértett. A vádlott meglátta, hogy a sértettnek új mobiltelefonja van, ezért folyamatosan kérdezgette tőle, hogy van-e nála pénz.

A sértett letagadta, hogy lenne pénze és megpróbálta elhagyni a lakást. Az elkövető azonban a karjánál fogva megragadta őt, majd lefejelte és ököllel, nagy erővel, többször meg is ütötte a sértettet, aki ettől a szobában lévő ágynak esett, rövid időre még eszméletét is elvesztette.

A vádlott az éppen csak feltápászkodó sértettől elvette 100.000 forint értékű mobiltelefonját, majd a zsebeit is átkutatta. A sértett zsebéből kivette a pénztárcáját és az abban lévő készpénzt eltette, az üres pénztárcát pedig az okmányokkal együtt visszaadta a sértettnek, akit ezt követően  kilökött a lakásból.

A férfinak felelnie kell azért is, mert 2022 januárjában kétszer is másik autóra kiadott rendszámmal vezette az autóját Kecskeméten.

A vádlott büntetett előéletű, a rablás elkövetését megelőzően hét hónappal szabadult korábbi börtönbüntetéséből, így jelen eljárásban már különös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével és két rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolja, vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !