Nagyértékű mobiltelefonok uniós beszerzésével összefüggésben építettek ki bűnszervezetet

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a 10 személynek, akik nagyértékű mobiltelefonok uniós beszerzésével összefüggésben építettek ki egy bűnszervezetet és okoztak éveken keresztül több milliárdos vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád-Csanád Vármegyei Vizsgálati Osztályának munkatársai kedden nagyszabású akció keretében országszerte több helyszínen végeztek kutatást, biztosítottak bűncselekményből származó vagyont és vettek őrizetbe 10 személyt. Az eljárás alapjául szolgáló gyanú szerint a gyanúsítottak 2017 áprilisa és 2021 áprilisa között működtettek egy, az egész országra kiterjedő, többszintű céghálóból álló bűnszervezetet, amely ún. körhintacsalással kerülte ki az uniós beszerzésű mobiltelefonok értékesítése után fizetendő adót. A nyomozó hatóság az akció napján 20 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük 10 személyt őrizetbe is vett - közölte a a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !