Keresés ebben a blogban

Koronavírus fertőzésre utaló bakancsot hagyott a metrón

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 50 körüli férfival szemben, aki a vád szerint 2020 áprilisában, a veszélyhelyzet ideje alatt, az M3 metró egyik kocsijában egy ,,COVID 19” feliratú bakancsot hagyott az ülésen, ami az akkor fennálló helyzetben alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A vádirat szerint a vádlott 2020. április 19-én, a világjárvány miatt Magyarország egész területére elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt, a XIII. kerületben, a Dózsa György úti megállóban felszállt az M3 metró egyik szerelvényére. A vádlott ezután leült az egyik ülésre, majd a szatyrából kivett egy bakancsot, amelyen egy fehér papíron a koronavírusra utaló, „COVID 19” feliratot helyezett el. A férfi ezzel valótlanul azt a látszatot keltette, hogy a metrókocsiban egy fertőző tárgy van, ami által az utasok a betegséget elkaphatják.

A vádlott cselekménye alkalmas volt a köznyugalom megzavarására, amelynek következtében az adott szerelvényt le kellett cserélni. A leállással, valamint a fertőtlenítéssel a BKV Zrt.-nek több mint 400.000 Ft kára keletkezett.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a vádlottal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, hogy a férfi felszáll a metróra, kiteszi a bakancsot, majd elhagyja a szerelvényt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !