Addig vezetett jogosítvány nélkül a pécsi féri, hogy börtönbe kerülhet

A Pécsi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki – bár soha nem volt jogosítványa – állandóan gépkocsit vezet.

A férfit korábban a szabálysértési hatóság engedély nélküli vezetés miatt többször eltiltotta a járművezetéstől. Őt azonban mindez nem akadályozta meg abban, hogy újra és újra volán mögé üljön - közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

2021. május vége és júliusa között összesen 12 alkalommal érték tetten a rendőrök úgy, hogy eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját. Mindezek miatt az ügyészség már vádat emelt ellene, az eljárás a bíróságon van folyamatban.

A mostani vád szerint a férfit még ez sem tartotta vissza attól, hogy annak ellenére, hogy ismételten eltiltották a vezetéstől, másnap Pécsett gépkocsijával közlekedjen. Az autóját korábban kivonták a forgalomból, ezért nem volt rendszáma, amit a rendőrjárőrök észleltek és a gépkocsi után mentek.

A vádlott látva, hogy a rendőrök követik, nagy sebességgel menekülni kezdett. A rendőrök megkülönböztető hang- és fényjelzést használva követték és hangosbeszélőn keresztül folyamatosan megállásra szólították fel a férfit, aki azonban ennek nem tett eleget.

Végül a férfi a nagy sebesség miatt az egyik kanyart nem tudta bevenni és az árokba hajtott.

Az  ügyészség az elkövetőt, mint visszaesőt vádolja járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével és indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönre ítélje és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztését is rendelje el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !