Kétszer mellbe szúrta fivérét egy férfi Törökszentmiklóson

A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyektől azt az 51 éves büntetett előéletű férfit, aki Törökszentmiklóson kishíján megölte a testvérét - közölte a Szombathelyi Törvényszék. 

A vádlott vendégségben volt a fivérénél, az italozás azonban veszekedéssé, a perpatvar dulakodássá fajult kettejük között, mígnem a vádlott egy 12 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel kétszer mellbe szúrta a testvérét. 

A szúrás csontot ért, a sértett így csupán 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban ez csak a véletlenen múlt, könnyen életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna. 

A vádlott az ítélet indokolása szerint nem először vetemedett ilyesmire. A kilencvenes évek derekán egyszer már emberölés és súlyos testi sértés bűntette miatt 8 évi börtönre ítélték, amiből két évtizeddel a mostani elkövetést megelőzően szabadult. 

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emelt vádat. A Szolnoki Törvényszék egy előkészítő ülést és 2 tárgyalást tartott. Az utóbbin ítéletet hozott. A döntés nem jogerős. Az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is 3 munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezést bejelenteni. 

Az ügyészség fellebbezése már megérkezett a bíróságra. A vádhatóság a vádlott terhére, súlyosításért, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartamának lényeges felemelése érdekében fellebbezett. Így függetlenül attól, hogy a vádlott és védője tudomásul veszik-e a döntést, már biztos, hogy az eljárás másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.  (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !