Két férfi közlekedési szabályszegése együttesen vezetett egy ember halálához

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik közlekedési szabályszegése együttesen vezetett egy ember halálát, valamint további három személy sérülését eredményező balesethez Hódmezővásárhely térségében.

A vádirat szerint  a 47-es főúton haladt az egyik vádlott. Az autójában négyen - köztük egy gyermek - utazott. A férfi a záróvonal, illetve előzni tilos és a közelgő útkereszteződésre is figyelmeztető táblák jelzése ellenére két autó, valamint az azok előtt haladó tartálykocsi előzésébe kezdett. Eközben a közel 10 tonnás, üzemanyaggal teli tartálykocsi sofőrje - a másik vádlott - balra, egy bekötőútra akart kanyarodni. Lassított, majd megkezdte a kanyarodást, előtte azonban a visszapillantó tükörben nem ellenőrizte, hogy a járműve előzését egy másik autó nem kezdte-e meg.

A személyautó vezetője már túl későn észlelte az éppen előzött üzemanyagszállító balra kanyarodását, így az ütközést már egyik sofőr sem tudta elkerülni. Az autó belerohant a veszélyes anyagot szállító járműbe, majd a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba csapódott.

A baleset következtében a személyautó utasai közül egy férfi életét vesztette, másikuk maradandó fogyatékossággal gyógyuló súlyos sérüléseket, míg a többi sértett könnyű sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottakat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A terheltek bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !