Keresés ebben a blogban

Kerekesszékes testvérét bántalmazta, börtönbüntetés várhat a 23 éves rétsági férfira

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki kerekesszékes testvérét bántalmazta és a földön húzta őt.

A vádirat szerint a kerekesszékes sértett egy rétsági vendéglátóhelyen italozott, amit testvére megelégelt, ezért hazaindult vele.

Útközben az utcán a sértett mérgében kivetette magát a kerekesszékből, majd összeveszett a vádlottal. A vádlott ekkor testszerte ütni-rúgni kezdte testvérét, aki nem tudott a székbe visszaülni és mozgásszervi betegsége miatt az ütéseket csak korlátozottan tudta elhárítani. Végül a sértett a gyanúsított lábába harapott, aki ezután hajánál fogva húzta le őt az útról.

A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott fizesse meg a közel 35.000 forint bűnügyi költséget is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !