Keresés ebben a blogban

Jogerősen életfogytiglanra ítéltek két férfit lakótársuk meggyilkolása miatt

Társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla két férfit, akik megölték lakótársukat Komáromban; a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30-30 évben határozta meg a másodfokú bíróság - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint az ítélőtábla a hétfői határozatával - egyetértve a főügyészség indítványával - öt-öt évvel súlyosította a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletét a feltételes szabadságra bocsátás lehetséges időpontját illetően.

A jogerős ítélet szerint a három férfi együtt lakott az egyik támadó komáromi otthonában, "lezüllött, munkakerülő, italozó életmódot folytattak és kéregetésből éltek".

Együtt italoztak akkor is, amikor a lakás tulajdonosa arra kérte a sértettet, hogy halkítsa le a zenét, mert aludni szeretne. A sértett ennek nem tett eleget és fenyegető kijelentéseket tett, ami miatt lakótársai nekiestek. Rugdosták, ütötték, verték, az egyik támadó a kezére láncfűrészláncot tekert, azzal ütlegelte a földre került férfit.

A bántalmazás után a sértettet egy kiszerelt autósülésre fektették és szőnyeggel letakarták. A férfi aznap éjszaka meghalt. A lakás tulajdonosa harmadnap reggel hívott mentőket.

A sértett 47 különféle sérülést szenvedett, "életének megmentésére csak azonnal érkező, szakszerű segítség mellett kínálkozott volna elméleti esély" - írta a főügyészség.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !