Hat évre ítéltek egy zárkatársát majdnem halálra itató férfit

Hat év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki arra kényszerítette zárkatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon, a sértettet pedig - mintegy nyolc liter elfogyasztása után - életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani.

A jelenleg 26 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és kényszerítés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A két letartóztatott férfit 2021 nyarától egy zárkában helyezték el a Szegedi Fegyház és Börtönben, a kapcsolatuk kezdetben jó volt, de szeptemberéről a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette, megalázta és kihasználta. A sértettnek moslékot kellett ennie, a vádlott elvette tőle a csomagját és olyan is előfordult, hogy családjának pénzt kellett tennie egy zárkatársuk telefonjára. A sértett - hogy elkerülje a bántalmazásokat - vádlott minden kérését teljesítette.

A rendszeres zárkabeli kártyázások egyikén, 2021. november 8-án a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként egy, összesen három liter, majd a végén további öt liter vizet megigyon. A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, epilepsziás rohama alakult ki, el vesztette eszméletét, majd kórházba szállították, és gyógykezelték. A sértettnél vízmérgezés - a szervezet nátriumháztartásának felborulása - miatt kialakuló agyödéma, életveszélyes állapot lépett föl.

A vádlott - mielőtt a sértettet elszállították - megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

A vádlott az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét, elmondta, nagyon megbánta a történteket, és örül annak, nem lett komolyabb baja a sértettnek.

Az ügyészség, a vádlott és a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !