Halálra verte hajléktalan ismerősét egy debreceni férfi

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki zsákvarrótűvel és puszta kézzel brutálisan bántalmazta a sértettet.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlott és a sértett hajléktalanként élt Debrecenben, ismerték egymást, rendszeresen fogyasztottak közösen alkoholt.

2022. szeptember 17-én, este, a vádlott ittas és bódítószertől befolyásolt állapotban Debrecenben, egy belváros közeli étterem előtt beszélgetett és együtt ivott a sértettel és egy harmadik férfival. Az elkövető megkérte a férfit, hogy menjen el a dohányboltba cigarettapapírért. A felhívásnak a férfi eleget tett, így a vádlott egyedül maradt a sértettel, és közöttük vita támadt. A férfi provokálta a sértettet, majd egy 18 cm hosszúságú zsákvarrótűvel a sértett homlokát 10 cm hosszan megkarcolta. Ezután az egyre indulatosabb vádlott a betonozott járdán fekvő helyzetben lévő ittas sértettre rátérdelt, majd őt ököllel többször nagy erővel megütötte a fején.

A járókelők felfigyeltek a vádlott cselekményére, ezért telefonon rendőri segítséget kértek. A járőrök intézkedtek a sértett egészségügyi intézménybe történő szállítása iránt, ahol a gondos orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A vádlott ittas és bódult állapotban, emberi mivoltából teljes mértékben kivetkőzve követte el a bűncselekményt, a sértett sérüléseinek jellegéből következően a halálos eredmény bekövetkezését kívánva valósította meg cselekményét.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában indítványt tett arra, hogy a Debreceni Törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá kobozza el a bűncselekmény elkövetéséhez eszközként használt zsákvarrótűt.

A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz, miszerint a törvényszék a törvényi feltételek fennállása esetén előkészítő ülésen a vádlottat 10 év börtönbüntetésre ítélje, 10 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kobozza el a zsákvarrótűt. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !