Gyógyszer hatása alatt, fejszével végzett házigazdájával és lakótársával egy férfi Diósdon

Befogadta a terheltet és egy másik személyt a sértett. Bár gyakran italoztak hármasban, kapcsolatuk nem volt veszekedésektől mentes. Egy alkalommal a vádlott amfetamint fogyasztott, majd megölte lakótársait. Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene a Pest Vármegyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

2019 őszén az egyik sértett Budapestről visszaköltözött egy, a tulajdonában lévő, diósdi házba. Lakótársként befogadta maga mellé a vádlottat és a másik sértettet. Ezt követően gyakran fogyasztottak alkoholt hármasban, azonban az italozás a ház tulajdonosa és a terhelt között sokszor veszekedésbe torkollott.

Mivel az ingatlanban nem volt bevezetve a vezetékes víz, ezért a három férfi a probléma megoldásaképp közös erővel árkot kezdtek ásni a vezetéknek, egyikük pedig elment és a munkálatokhoz vett egy fejszét - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

2020. április 23-án a vádlott amfetamint fogyasztott, torokfájás miatt felkereste háziorvosát, majd hazament. Otthon a két sértett italozott és zenét hallgatott, majd aludni tértek. Időközben a vádlott ismét amfetamint fogyasztott, leült a számítógépen játszani, amely közben elhatározta, hogy megöli lakótársait.

Ennek érdekében magához vette a korábban vásárolt fejszét, amellyel aztán először a ház tulajdonosával, majd a másik sértettel végzett.

Nem sokkal később a vádlott előszőr az édesapját értesítette a történtekről, majd egy közeli benzinkúthoz ment és alkoholt, valamint ennivalót vett magának. Amikor visszatért a házba, értesítette a mentőket és a rendőrséget, azonban a diszpécsernek azt mondta, hogy a lakótásai leütötték, bántalmazták és megerőszakolták.

A törvényszék a módosított vádirati tényállástól mindössze néhány pontban eltérve, annak lényegi részeivel egyetértve a terheltet emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Emellett megszűntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi bűntetővégzésével vele szemben alkalmazott próbára bocsátást és a megállapított testi sértés bűntettében is bűnösnek mondta ki a vádlottat. Erre tekintettel, a bíróság – halmazati büntetésül – a férfit 19 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő téves minősítés miatt, illetve enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, ezért másodfokon teljeskörű felülbírálat várható, így az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !