Fiatalkorúak raboltak ki egy beteg embert

A Budakörnyéki Járási Ügyészség két fiatal ellen emelt vádat, akik először csak betörtek az általuk ismert, beteg sértetthez, majd később kirabolták - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a két fiatalkorú elkövető rokoni viszonyban áll egymással, és mindketten ismerték a velük egy - a Börzsönyben található - településen élő sértettet. Azt is tudták róla, hogy egy korábbi betegsége miatt a sértett nehezen és lassan mozog.

A két elkövető unalmuk elűzése céljából bemászott a sértett udvarára, majd egy ott talált vésővel felfeszítették a ház ajtaját, majd bementek. Látták, hogy a sértett alszik, onnan pár apró, néhány ezer forint értékű tárgyat magukkal vittek.

Másnap éjjel a két fiatal ismét visszatért a sértett ingatlanjára, eleve azzal a szándékkal, hogy onnan értékeket szerezzenek meg a sértett bántalmazásával. Miután egyikük vállal belökte a ház ajtaját, mindketten benyomultak, és az éppen alváshoz készülő sértettre támadtak. Zseblámpával a sértett arcába világítottak, majd egyikük egy fakaróval kétszer fejen ütötte azért, hogy asztalra kitett pénzét megszerezzék. A bántalmazás után az elkövetők magukhoz vették a sértett pár ezer forintját, majd elmenekültek.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben kifosztás bűntette, felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !