Ellopta, majd aprópénzért értékesítette az autókat

Egymás után két járművet is eltulajdonított a gyanúsított. Az egyik cselekmény miatt összeveszett néhány ismerősével, majd testvéreivel, rendbontások közepette fenyegette meg a három férfit. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a gyanúsítottat, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

2023. január 21-én a gyanúsított odalépett egy leparkolt autóhoz, aminek csukott ajtaja nem volt zárva, az indítókulcs pedig a gyújtáskapcsolóban maradt. Ezt kihasználva a terhelt elhajtott a járművel, majd 25.000 forintért értékesítette azt egy férfinak. Hasonló cselekményt követett a gyanúsított 2023. február 2-án. Akkor egy haszongépjárműbe szállt be, amiben szintén benne volt az indítókulcs. Miután elhajtott a kocsival, azt 60.000 forintért értékesítette.

Utóbbi cselekménnyel összefüggésben 2023. február 8-án a gyanúsított és a testvére összevitatkoztak három másik személlyel. Bár a felek megpróbáltak összeverekedni, végül a testvérpár elhagyta a helyszínt. Nem sokkal később harmadik testvérükkel tértek vissza, úgy, hogy egy baltát és egy ütleget vettek magukhoz. Az eszközökkel két utcán parkoló autót rongáltak meg, miközben a házban tartózkodó három férfit hangos bekiabálások közepette bántalmazással fenyegették meg.

A három férfi közterületen megvalósított erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, alkalmas arra, hogy másban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Figyelemmel az előéletére, illetve a terhére rótt cselekmény miatt kiróható büntetés mértékére alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megpróbálná magát kivonni az eljárás alól, megszökne vagy elrejtőzne. Továbbá a még ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával a férfi a bizonyítást is megnehezítheti, illetve fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye is. Minderre tekintettel az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. április 3-ig. 

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !