Elfogtak egy társaságot, amelynek tagjai megverték és kirabolták áldozatukat egy kistarcsai házban

A gödöllői rendőrök 24 órán belül azonosítottak és elfogtak egy társaságot, amelynek tagjai - a gyanú szerint - megverték és kirabolták áldozatukat egy kistarcsai házban. Ketten felnőttek, társuk fiatalkorú – mindhárom személyi szabadsága korlátozva - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Összefutott vele az utcán, majd egy családi rendezvényre invitálta F. Szebasztián 2023. március 17-én késő este 24 éves ismerősét. Az egyik emeleti szobában többen összegyűlve azt kérték tőle, okostelefonján szolgáltasson zenét. Erre nem volt hajlandó, ami a következő percekben történtek alapján egyértelműen kiváltotta a házigazda és cimborái nemtetszését. A következő pillanatban a motiváció a zenéről a telefon megszerzésére, majd tervezett eladására módosult. Ennek érdekében F. Szebasztián először rángatni kezdte áldozata ruháját, a kabátzsebben lévő készüléket akarta. Záporoztak a nyomdafestéket nem tűrő fenyegetések, ám a sértett ellenállt. A védekezés letörésére támadója többször fejen ütötte, majd a bántalmazásba bekapcsolódott két társa is. A fiatalkorú megütötte, majd pengés szerszámával hadonászva nyomatékosította: ha nem adja, amit akarnak, élve bizonyosan nem távozik. A 29 éves N. Krisztiáné volt az utolsó támadó mozdulat, egy rúgással eltörte áldozatuk orrát. Miután a bántalmazással és a fenyegetéssel a fájdalmaitól görnyedt fiatalembert ártalmatlanná tették, mindenét elorozták: telefonjait, napszemüvegét, fülhallgatóját, bankkártyáit, pénzét, még a bérletét is, kára megközelítette a 150 ezer forintot.

Az áldozat - miután sikerült elmenekülnie - rendőrt hívott, de orvosi ellátásra is szüksége volt.

A rendőrök F. Szebasztiánt a riasztásra reagálva még otthonában elfogták. Társai azonosítása néhány órát igénybe vett, a fiatalkorú másnap este, a 29 éves N. Krisztián 2023. március 20-án került őrizetbe.

F. Szebasztián megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás és személyi szabadságának korlátozása ellen is panaszt jelentett be, fiatalkorú társa tagadott, a gyanúsítást ő is megpanaszolta. A 29 éves N. Krisztián sem tett beismerő vallomást.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást. F. Krisztián és fiatalkorú társa letartóztatását a bíróság azóta elrendelte, az őrizetbe vett N. Krisztián személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását a rendőrök kezdeményezték. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !